Najaarsfeest Senaat van de Marotte Zitterd op 25 november 2018.

Het traditionele najaarsfeest van de Vereniging Senaat van de Marotte Zitter was dit jaar gepland in het Forumtheater aan de Engelenkampstraat in Sittard. Vanwege het feit dat dit jaar geen nieuwe Senaatsleden werden geïnstalleerd waren alle senatoren “in burger. Na een welkomstwoord van president Jack van Oorschot bekeken we de tentoonstelling “Luuj van Zitterd” in het Erfgoedcentrum van De Domijnen aan de Kapittelstraat 6 in Sittard. De vele foto’s, gemaakt door Ria Cox en Marion Willemsen, waren voor velen een feest van herkenning.
Hierna toog men naar het Forumtheater waar alvorens aan tafel te gaan een aperitief genuttigd werd en de senaatsleden partners ongedwongen konden converseren.
 Nieuw bij deze ontmoeting was het aanbieden van het schilderij aan stadsprins León I van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd. Ook dit jaar werd dit portret geschilderd door Jan Ruigt. Hij kreeg voor de onthulling het woord en benadrukte dat hij de stadsprins al vanaf zijn  jeugd kende en het voor hem een uitdaging was geweest hem goed op het linnen te vereeuwigen. Het portret viel goed in aarde bij stadsprins León I. Deze bedankte voor het mooie cadeau en voor het feit dat hij was uitgenodigd met zijn moeder Marianne, tante Marlie en vriendin Evelien.
         

Tussen de gangen van het goed verzorgde diner door Smaakpunt uit Limbricht waren er een optreden van een zangtrio uit Nieuwstadt en had zich senator Harry Eygelshoven uitgedost als verlichte kerstboom. In zijn act uitte hij zijn zorgen  over het uiteindelijk lot van een kerstboom. Harry oogstte veel succes met zijn optreden. De tijd vloog om en omstreeks acht uur was het tijd om voldaan huiswaarts te keren. Met dank aan Marie-Rose en medewerkers voor deze geslaagde middag in het Forum!
         

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.