In memoriam senator Jo Knops

Op bijna 83-jarige leeftijd  is Jo Knops op 20 augustus 2018 in het hospice te Geleen overleden. Hij was al langer niet in orde en heeft uiteindelijk de strijd niet kunnen winnen.   Jo was vanaf 2001 lid van de Senaat. Hij trad niet zo op de voorgrond, maar was breed ge├»nteresseerd in het doen en laten binnen de Senaat. Hij ontbrak bijna nooit op de maandelijkse borrel en was altijd een van de laatste die naar huis ging. Het jaarlijks senaatsschuttersfeest werd grotendeels door hem georganiseerd. Hij droeg, samen met echtgenote Sonja, ook bij aan de plezierige sfeer binnen de Senaat. De plechtige uitvaartdienst op vrijdag 24 augustus 2018 in de dekenale Grote Kerk werd door vele collega-senatoren bijgewoond en velen schoven later ook aan de koffietafel in kasteel Limbricht.                                                                                                                                                Jo Knops werd  op 22 januari 1959 uitgeroepen tot de nieuwe prins van stadscarnavals-vereniging De Marotte. Hij werd op 29 januari ge├»nstalleerd als Prins Jo I en hield zijn intocht, receptie en prinsenbal op zondag 1 februari.

Moge hij rusten in vrede.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.