De Marotte kreeg van Senaat kroniek aangeboden.

De jubilerende stadscarnavalsvereniging De Marotte vierde het afgelopen seizoen haar 12 x 11 jarig jubileum. Dit is uiteraard gevierd met allerlei evenementen. Een onderdeel hiervan was de uitgave van een jubileumkroniek, waarin de laatste 22 seizoenen zijn opgetekend. Deze kroniek behelst de periode 1992/1993 tot en met het huidige seizoen 2013/2014. Dit is de derde kroniek in de geschiedenis van De Marotte. Deze kroniek van maar liefst 208 pagina’s werd aangeboden door de Senaat van de Marotte Zitterd aan de jubilerende Marotte tijdens de opening van het seizoen op zondagmiddag 17 november 2013 in het Forum Theater.

 

 

Schrijvers zijn streekhistoricus en senator Harry Strijkers  en publicist/dichter en senator Phil Schaeken. Op verzoek van het bestuur van de Vereniging Senaat van de Marotte Zitterd  begon en voltooide dit tweetal deze flinke klus.

Naast de kroniek in chronologische volgorde bevat het boek beschrijvingen van alle Ridders in de Orde van de Pappegey, interviews met de grootvorsten en de huidige vorst en allerlei andere thema’s die allemaal met de Zittesje vastelaovend te maken hebben. De veranderingen in de viering van de carnaval  en nieuwe ontwikkelingen komen vanzelf aan bod in deze gevarieerde kroniek. Onder de rubriek Carnavaria belicht Maurice Gorissen allerlei wetenswaardige momenten uit de voorbij 22 jaar. Vanzelfsprekend ontbreken de vele foto’s niet, bijna allemaal gemaakt door Marotte-hoffotograaf Ton Dirkx. Al met al een naslagwerk voor de rasechte Sittardse carnavalist en de liefhebber van de plaatselijke historie. Nog steeds verkrijgbaar bij de Marotte-winkel.