Senaat Marotte schonk oud-stadsprins Bart II een schilderij.

Traditiegetrouw was het op zaterdagavond 10 maart 201 weer zover; het aanbieden van een geschilderd portret door de Vereniging Senaat van de Marotte aan oud-prins Bart Offermans. Een jaarlijks gebeuren dat al tientallen jaren door de Senaat in ere wordt gehouden. Het was weer  een geanimeerde bijeenkomst in Brasserie Eigenwijs aan de Molenbeekstraat.

President Jack van Oorschot verwelkomde iedereen. Buiten de oud-prinselijke familie Offermans was ook vorst Frits I met enkele leden van de Wieze Raod van de Marotte in burger aanwezig. Ook  het optochtcomité  en de oud-prinsen waren vertegenwoordigd. Hierna ging men over tot de onthulling. Oud-prins Bart II kon hierna zijn geschilderd evenbeeld bewonderen. Zo te zien viel de artistieke creatie van Jan Ruigt in goede aarde. Het is traditie dat aan het einde van zijn regeringsperiode de stadsprins van De Marotte verblijd wordt met een dergelijk schilderij. Deze taak was eerder in de vertrouwde handen van oud-senator Jan de Wever. Anno 2018 heeft Jan Ruigt het portret van een oud-prins voor de derde keer geschilderd. Voor de onthulling gaf schilder Jan Ruigt een toelichting op het portret. De gasten werden ruim voorzien van een hapje en drankje, aangeboden door de Senaat en verzorgd door het team van oud-prins Rámon Pfennings (stadsprins in 2009). De nazit was ook heel gezellig.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , . Bookmark de permalink.