Ardennenreis 20 september 2017

Al vele jaren is er in september een één dagexcursie voor de senatoren van de Senaat Marotte Zitterd. De naam is ontstaan, omdat men vroeger naar de Ardennen ging, maar daar is men al jaren niet meer geweest. Na dit vele jaren georganiseerd te hebben heeft senator Harry Eijgelshoven besloten om deze taak over te dragen aan een andere senator. De Senaat was en is blij dat Louis Vahsen sinds enkele jaren dit reisje organiseert en dit tot tevredenheid van alle deelnemers. Ook dit jaar kunnen we weer terug zien op een geslaagde dag. Hier onder volgt een kort verslag.

 

Al vroeg kwamen de deelnemers bij De Baenje, altijd vertrekpunt van deze reis, bij elkaar en kregen van organisator Louis te horen dat we naar kasteel Limbricht gingen voor het ontbijt. Daar aangekomen hebben we genoten van een fijn verzorgd ontbijt en werden we niet alleen welkom geheten door de nieuwe exploitant, de heer Igor Stel, maar ook verzorgde hij een rondleiding door de burcht en het Salviuskerkje. Als een echte geschiedenisdocent verzorgde hij voor een interessant en deskundig commentaar.

Vervolgens kwam de eerste verrassing van de dag; er stond een busje klaar en – i.t.t. andere jaren – hoefden we niet zelf te rijden, maar werden we vervoerd.

Allereerst werden we naar Neeritter gebracht, waar we gingen vissen in een visvijver. Na enige aarzelingen lukte het een aantal senatoren om behoorlijk wat forellen aan de haak te slaan. Vervolgens gingen we wat drinken met een stukje vlaai alvorens de tocht werd voortgezet. We kwamen in Echt, waar we toen een terrasje hebben gepikt.

Vervolgens zijn we met de bus naar Ohé en Laak gereden, waar ons op de dijk, niet ver van de Hompense molen, waar pater Sangers is geboren, een grote verrassing wachtte. Een busje met onze lunch arriveerde, er stonden enkele Steh-Tische en er werd genoten van een heerlijke kop soep en broodjes. Een unieke lunch.

Vervolgens hebben we een bezoek gebracht aan het Museum van de Vrouw, waar we veel bekende zaken zagen van de manier, waarop vroeger werd geleefd.

Toen kwam het klapstuk van de dag. In het kartcentrum van Jos Verstappen, dat nu ook wordt beheerd door Igor Stel en zijn mensen, konden de senatoren karten. Enkelen waagden zich hier niet aan: ééntje zat al in zijn kart en besloot toen toch maar uit te stappen; een ander deed één rondje mee en gaf toen de pijp aan Maarten, maar de overige genoten van dit geweldige gebeuren.

 

Aan het eind van de dag keerden we weer terug, waar we begonnen waren, nl. in kasteel Limbricht voor een afsluitend diner. Al met al, een zeer mooie dag met heel wat verrassingen. Louis, namens alle deelnemers, bedankt!!!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.